Onze filosofie is eigenlijk simpel: als ons werk geen directe bijdrage levert aan de lange termijn bedrijfsresultaten, doen we iets fout.

Candel HR wil de ondernemer ondersteunen in zijn of haar rol als werkgever. Door de juiste adviezen te geven in loopbaan begeleiding bijvoorbeeld, door haar specifieke deskundigheid in te zetten bij werving en selectie en door er ook te staan als er ingegrepen moet worden op ziekteverzuim of als uitstroom onvermijdelijk is. Altijd doordacht, altijd behoedzaam, maar ondertussen uiterst effectief.

Met zoveel jaren ervaring in HR hebben we uiteraard een goed en eigen verhaal. Maar dat houden we vaak graag even voor ons. Want het begint met luisteren. Luisteren naar het verhaal van het bedrijf en het verhaal van individuele medewerkers. We zijn niet bang om te confronteren, te spiegelen en te benchmarken, maar dat zal in alle gevallen pas de tweede stap zijn. Vervolgens is onze aanpak in veel gevallen integraal, want binnen HR heeft alles met alles te maken en mag de focus nooit liggen op het simpelweg oplossen van een individueel probleem.