BLOG: Matchen

door Deanne Candel

Heeft u het ook gezien; het programma “married at first sight”.  Hoogst intrigerend hoe wetenschappers op basis van testen mensen bij elkaar brengen die dan, zonder elkaar te kennen, voor de ambtenaar van de burgerlijke stand gaan staan.

Zou ook een leuke optie zijn voor het werven van nieuw personeel. De waarden en normen en “karakter” eigenschappen van de organisatie afgezet tegen de persoonlijkheid van de potentiele werknemer.

Te zot voor woorden denkt u nu? Nou, dat valt nog te bezien. Immers, het zal u niet ontgaan zijn dat in werving- en selectieland op dit moment veel artikelen verschijnen over het matchen van medewerkers.  Het oude vertrouwde CV, waarin ervaring en opleiding is opgenomen, blijkt nu toch niet te voldoen. Nee, het gaat nu om vaardigheden en de persoonlijkheid.

Eerlijk gezegd? Er wordt nu een hot item van gemaakt maar het is voor mij toch een beetje oude wijn in nieuwe zakken. Een CV zegt mogelijk iets over het opleidingsniveau en het kunnen, en dan het kunnen gebaseerd op wat iemand zegt/schrijft te hebben gedaan in zijn huidige werkkring. Hoe mooier je kunt schrijven hoe beter je naar voren komt. Of misschien nog wel, hoe mooier je iemand kunt laten schrijven….. Ik heb bagger CV’s gezien waar een zeer goed gekwalificeerde kandidaat achter zat en andersom.

Dit laat dan ook nog onverlet dat de secretaresse functie bij het ene bedrijf niet per definitie gelijk is aan de secretaresse  functie bij het andere bedrijf. Als we het dan nog lastiger willen maken: je kunt 10 mensen met dezelfde opleiding en ervaring op een rij zetten maar waarschijnlijk past er maar 1 in je bedrijf. Dat heeft inderdaad te maken met de bedrijfscultuur en of de kandidaat daarin past. Kom op selecteurs; dit is toch echt niet nieuw maar het wordt wel zo gepresenteerd.

Maar al met al neemt het niet weg dat we dus andere wegen moeten gaan bewandelen om kandidaten te selecteren dan puur op CV, en dan bedoel ik niet alleen het invullen van een test. Misschien toch eens kijken naar methoden die in andere sectoren worden gehanteerd. Wie weet wat dat gaat opleveren.


www.candelhr.nl

Reactie toevoegen