Organisaties zijn volop in beweging.

Ze spelen in op veranderende omstandigheden, maken gebruik van de nieuwste technologische mogelijkheden en leren omgaan met klanten die al net zo goed volop in beweging zijn. Hierdoor vervallen banen, verdwijnen functiegroepen of veranderen functies van inhoud. Candel HR heeft daar enorm veel ervaring mee. Het weet dat aandacht voor uw mensen daarbij essentieel is. Om een reorganisatie voor uw medewerkers in goede banen te leiden, ondersteunt Candel HR u met raad én daad.

Candel HR begeleidt werknemers in een outplacementtraject bij ontslag of reorganisatie. Dat is een uitdagend proces waarbij we een praktische en persoonlijke aanpak voorstaan die we in nauw overleg met de kandidaat vaststellen. We kunnen het potentieel van de medewerkers vaststellen en ze vervolgens met advies, training en ons netwerk begeleiden naar een nieuwe situatie. Van werk-naar-werk is daarbij het uitgangspunt.

U reorganiseert ondertussen niet om te stoppen, maar juist om door te gaan. Daarom heeft Candel HR even zoveel aandacht voor de medewerkers die wél in dienst blijven. Hoe is het met hun motivatie en loopbaankansen? Moet er ook naar deze arbeidsvoorwaarden gekeken worden en vraagt de nieuwe situatie niet ook om een nieuwe organisatiestructuur met een andere wijze van aansturing? Candel HR focust op mensen en in dit geval op álle mensen binnen uw organisatie. Want we willen hen verder helpen, zodat we ú verder helpen.