Candel HR denk graag met u mee en zet daarbij bewust een andere bril op dan uzelf.

U bent de ondernemer die vooruit kijkt en ondernemersrisico’s neemt, Candel HR is de partij die er voor zorgt dat dit ondernemerschap ondersteunt wordt door een stabiele groep werknemers, die wellicht minder ondernemend, maar minstens zo betrokken en kundig zijn. Candel HR denkt daarin met u mee en wil en kan zo een significante bijdrage leveren aan de groei van uw organisatie.

U weet waar u heen wilt met uw bedrijf. Candel HR kan die visie vertalen naar een strategisch HR-beleid. We hebben de tools om uw toekomstvisie allereerst goed in beeld te brengen en deze vervolgens om te zetten in functieprofielen en zelfs salarisschalen. Daarbij zijn we nooit de pragmatische meepraters die gaan voor een snelle oplossing, maar zoeken we ook de confrontatie met u op: Wilt u hier werkelijk naartoe? Hoe realistisch is dit doel? Beseft u wat dit betekent voor uw HR-beleid? En voor uw huidige medewerkers?

De titel boven deze pagina is ondertussen een vreemde vlag voor de lading. Algemeen advies kent Candel HR immers niet. Advies is altijd afgestemd op uw medewerker, uw bedrijf en uw branche. We willen niet praten in algemeenheden, maar advies op maat bieden dat uw bedrijf en uw medewerkers verder brengt. Candel HR luistert en houdt vervolgens een spiegel voor.